Android Pil Kullanımını Azaltmak

By | 15:16 Leave a Comment
Android cihazlar artık vazgeçilmezimiz olmuş durumda. Hayatımızın birçok alanında bu cihazlara yer veriyoruz. Peki bu cihazların pil kullanım ömrünü nasıl uzata biliriz? Durduk yere pil tüketimini nasıl önleye biliriz? Bu soruların cevabını bilmiyorsanız aşağıda anlatılanları harfiyen uygulamanız yararınıza olacaktır.

Pil Tasarruf Modu Aktif

Android 4.4 KitKat stok sürümünü barındıran cihazlarda bulunmasa da, HTC One, Samsung Galaxy S5 gibi cihazlarda kendi dahili özellik olarak barınan pil tasarruf modunu veya kuvvet modunu aktif edebilirsiniz. Bununla birlikte bazı uygulamalar tükettiği kaynak sonucunda aşırı pil tüketimine yol açabilir. Böyle bir uygulama var ise kullanmadığınız zamanlarda kapatabilirsiniz. Uygulama kullanım listesinden kaynak tüketimini takip edebilirsiniz. 

Konum Modu Ayarı 
Android’li cihazınızın pil tüketimine sebep olan etkenlerden biride, bağlantı işlevleridir. Örnek olarak GPS, çeşitli uygulamalar için konum bilginizi göndermeye çalışır buda sizin pil tüketmenize yol açar. Android 4.4 sürümünde su yüzüne konum modu ekranı aracılığı ile, konumunuz hangi doğrulukta olması gerekiyorsa o şekilde seçim yapmanıza olanak sağlıyor. Bu bölümden konum modu işlevini kapatma imkanınız da bulunuyor. 3g bağlantısı kullanıyor iseniz ve bulunduğunuz alanda Wi-Fi ağı mevcutsa 3g bağlantısını sonlandırıp Wi-Fi ağı ile bağlantı kurmanız pilden tasarruf etmenizi sağlar. Fakat herkese açık ağlar güvenlik sorunu teşkil edebileceği için banka işlemleri gibi önemli işlerinizi yapmamaya özen gösteriniz. Mobil ağlardan Wi-Fi ağına otomatik olarak bağlanmanıza olanak sağlayan Trigger gibi bir tatbikat size yardımcı olabilir. 

Sürekli Wi-Fi tarama işlemini sonlandırın

Wi-Fi bağlantısını kullanmadığınız zamanlarda kapatmanız size pil tüketimi açısından büyük fayda sağlar. Fakat Wi-Fi bağlantı ayarlarında bulunan “Taramaya daima izin ver” gibi bir seçenek mevcut. Bu seçenek Ayarlar – Wi-Fi – Gelişmiş  bölümü altında bulunuyor işlevi ise sizin konumunuzun uygulamalar, oyunlar ve Google Play tarafından konumunuzun doğru bir şekilde bulunmasını salamak Taramaya daima izin ver seçeneğini kapatmanız halinde pil tüketimini birazda olsa azalta bilmeniz mümkün, ancak Google Now kullanmakta iseniz öneri isabetleri düşebilir

 Google Now Launcher
Google Now’un ses ile kontrol işlemi, “OK Google“demeniz halinde mobil cihazınızda sesli komutlar kullanmanızı sağlıyor. Bu işlemi isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Google Now açık durumda iken, menü tuşuna dokunarak ayarları açarak özel kelime algılama seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Not: Zaten Google Now ve ses dinleme uygulaması, Türkçe Android’li cihazlarda varsayılan olarak kapalı durumda. 

Ekran Parlaklığı Ayarlamak

Çok yüksek parlaklık kullanıyorsanız bu aşırı pil tüketimine sebep olacağından bulunduğunuz ortamın ışıklandırmasına göre ekran parlaklık ayarlarınızı azaltmanız veya yükseltmeniz  pil kullanımı açısından yararınıza olacaktır. 
Paket Veri-Mobil Veri İnternet verileri kullanılmadığı taktirde kapatılmalı. Mobil veri ayarlarını kapatarak pilden tasarruf sağlamanız mümkün.



0 yorum:

Yorum Gönder