Broadwell vs Haswell

By | 11:22 Leave a Comment

Broadwell, Haswell'in üzerine ne getirecek?

Haswell'in bir sonrasını, yani Intel Broadwell işlemcileri gerçekten beklemeye değer mi?

Intel Core işlemcilerin bir sonraki nesli Broadwell, piyasaya sürüldüğünde birçok laptop ve masaüstü PC'de kendini gösterecek ve 18 ay boyunca göstermeye devam edecek. Intel'ın Core serisi beşinci nesil işlemcisi olacak olan Broadwell, henüz satışa sunulmadı ancak bizler dahil birçok kullanıcı, onu sabırsızlıkla bekliyor.
Yeni nesil işlemcinin önemli bir güncelleme olduğunu muhtemelen fark ettiniz. Peki Broadwell'de yeni neler var? Bu yazımızda 2014 sonundaki cihazlarda kendini göstermeye başlayacak olan Broadwell'in neler getireceğine bakıp, onu beklemeye değip değmeyeceğini inceleyeceğiz.

Tik tak

Intel, Core işlemcilerini her 18 ayda bir yeni nesil yongalarla yükseltiyor. Ancak her defasında yepyeni bir sistem oluşturmuyor. Firma, 2007'den bugüne kadar yükseltmelerinde "tik tak" yolunu izledi. Tik tak da neyin nesi diyorsanız, kısaca açıklayalım.
Örneğin belirli bir yıl içinde gelen yükseltme tamamen yeni bir işlemci mimarisi sunuyorsa, bir sonraki yükseltmede işlemcinin mimari boyutları küçültülüyor. İşlemcinin mimarisinin küçülmesi, onu daha verimli hale getiriyor. Ancak bu, her zaman çok daha güçlü bir işlemci anlamına gelmeyebilir.
Intel Haswell, yeni bir mimari sunduğu için bir "tak" güncellemesiydi. Intel Broadwell ise mimari küçüldüğü için bir "tik" güncellemesi olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder