Spotify’dan kullanıcılara önemli uyarı

By | 12:51 Leave a Comment

Popüler müzik dinleme platformu Spotify, sistemlerine yönelik bir siber saldırı tespit etti. Spotify, şirket içi bilgilerine ve sistemlerine izinsiz giriş yapıldığını duyurdu. Saldırıyı yapanların bir Spotify kullanıcısının bilgilere eriştiğini ama şifre ve ödeme bilgisine erişemediklerini belirtti.

2013’te Türkiye’de de kullanıma açılan Spotify yine aynı yıl içinde 6 milyondan fazlası ücretli olmak üzere 24 milyonun üzerinde aktif üyesi olduğunu duyurmuştu.
Spotify, önümüzdeki günlerde Spotify kullanıcılarından, kullanıcı adı ve şifrelerini tekrar girmelerini isteyecek. Spotify kullanan tüm Android kullanıcıları, güvenlik sistemini güçlendirmek için uygulamalarını güncellemek durumunda kalacak.
Kullanıcıların çoğu, Spotify'ın yeni versiyonunu yükleyip kurmalarını isteyen bu otomatik mesajı alacak: Eğer önümüzdeki günlerde Spotify’dan böyle bir mesaj almazsanız doğrudan Google Play'e girerek oradan yükleme yapmanız gerekiyor.
Spotify’ın en çok tercih edilen özelliklerinden olan çevrimdışı listeleri kullanmak isteyenler ise yeni versiyonda tekrar çevrimdışı olarak yüklemeliler.

0 yorum:

Yorum Gönder